Nyheter 2015

15-09-23  The Facial Action Coding System (FACS). Denna vecka deltar en av Kris & TraumaCentrums medarbetare på en workshop i ämnet FACS med Erika Rosenberg Ph.D. på Berkeley University .

 

 

 

 

 

FACS är Metoden är utvecklad av Paul Ekman och Wallace Friesen. Det är ett vetenskapligt underbyggt detaljerat system som förklarar och kategoriserar alla ansiktets möjliga uttryck och emotioner. Metoden ligger till grund för TV-serien Lie to Me. Tillsammans med
Paul Ekman, har Erika skrivit den uppmärksammade och spännande boken “What the
Face Reveals” (ISBN10: 0195104463 / ISBN13: 9780195104462).

Kursdeltagarna är från alla världens hörn och innefattar specialister inom datorvetenskap, forskare i beteende och emotioner, pedagoger, psykiatriker, psykologer och utvecklare av digitala bedömningsinstrument av människor, myndighetspersoner och filmindustrin med flera.

Manualen är en komplex och mycket detaljerad systematisk genomgång av ansiktets alla så kallade Action Units (AU) och alla olika kombinationer av dessa. Systemet har, på ett imponerande sätt hittat en heltäckande beskrivning av ansiktets alla möjliga miner och uttryck.

Alla kursdeltagare lär sig att under kursen själva utföra alla AU:s -många är lätta men flera är riktigt svåra att åstadkomma. Genom detta fördjupas kunskapen om människans ansiktsuttryck och vi får en inbyggd ny observationsförmåga som tidigare legat dolt för oss.

Tillämpningsområdena är många. Filmindustrin, datorprogram, psykologi, underrättelsetjänster, psykiatri, personlighetsbedömningar med mera.      

                                                                              

 

 

 

 

————————————————————————————————

15-01-29 Kris & TraumaCentrum Sörmland finns nu även på Facebook.

————————————————————————————————

15-01-23 Kris & TraumaCentrum Sörmland har ny mailadress: info@ktcsormland.se